Vakantie Bieb app

ingevoerd op 07-06-2019

Juni is aangebroken en dat betekent dat de Vakantie Bieb app weer beschikbaar is! Graag vertel ik u iets meer over deze app en het belang ervan mbt de Monitor meting van de Bibliotheek op School. 

De afgelopen twee schooljaren is de Brug in samenwerking met de bibliotheek aan het werk aan het verhogen van leesmotivatie. Hiervoor is ook twee keer de Monitor afgenomen, een landelijke digitale tool om te meten hoe het met de enthousiaste lezer gesteld staat.  

We zien een stijging in het leesplezier, maar ook een daling in het ‘thuis lezen van een boek’ en het ‘voorlezen thuis’. Om het plezier erin te houden en de toegang tot leuke titels tijdens zomervakantie te vergemakkelijken, biedt de bibliotheek de Vakantie bieb app. Een gratis app met 30 jeugdtitels en 30 volwassen titels voor op de tablet of telefoon. 

Download de app en neem de tablet of telefoon naar het strand, de camping, of de tuin en lees (samen) de leukste boeken! Vanaf 1 juni staan alle jeugdtitels erin, vanaf 1 juli ook volwassen titels. 

Denk aan het populaire boek Julius Zebra, maar ook aan spannende auteurs als Mel Wallis de Vries, Maren Stoffels of Anna Woltz! 

Kijk voor meer info over de app op www.vakantiebieb.nl 

Met vriendelijke groet, 

Rosa de Boer 
Consulent lezen en mediawijsheid 

 

 

 

vakantie bieb app (1) vakantie bieb app (1)