Matrixmethode masterproof 5 maart

ingevoerd op 15-02-2018

Matrixmethode Masterproof

 

Dit schooljaar volgt juf Petra een cursus tot gecertificeerd Matrixcoach. De Matrixmethode is een gesprekstechniek waarbij we op zoek gaan naar eventuele stagnaties op leer- of gedragsgebied. En een zeer belangrijk aspect is dat we inzetten op het ’HOE’ kun je het beste leren. Na een coachingsgesprek kan men met een opgeruimd hoofd weer beter de informatiestroom verwerken zodat alle informatie op de juiste plek terecht komt. Rekenen bij rekenen, taal bij taal, emoties bij emoties etc. Het gaat hier om toepassen van gesprekstechnieken, dus geen gewroet in verleden, geen psychologisch consult, maar op basis van autonomie zelf de regie krijgen op de verwerking van de informatiestroom. Zeer nuttig voor kinderen die bijvoorbeeld wat meer moeite hebben met rekenen of taal, of andere gebieden. Op de website van de Matrixmethode vindt u hierover meer informatie. https://www.matrixmethodeinstituut.nl/ 

 

Op maandag 5 maart staan er masterproofs gepland op De Brug. In het lokaal naast groep 7 gaan zes Matrixcoaches waaronder juf Petra aan de slag met kinderen en volwassenen en behalen daarna hun certificaat. Deze dag zouden we nog hulp kunnen gebruiken van de kinderen. U wordt door de leerkracht van uw kind op de hoogte gebracht als uw kind hieraan mee mag doen. Mocht u op voorhand geen toestemming verlenen voor deelname van uw kind, dan kunt u dat mailen naar p.zwart@basisschooldebrug.nl. 

Volwassenen zijn ook van harte welkom! U kunt zich opgeven bij juf Petra, p.zwart@basisschooldebrug.nl, indien u een coachingssessie wilt op maandag 5 maart.

Als gedragsspecialist kan juf Petra na het behalen van haar certificaat kinderen van De Brug in de toekomst helpen met het opruimen van hun hoofd en het verwerken van informatie. Dit gaat natuurlijk altijd in overeenstemming met u als ouder.  

 

matrix matrix