Een zilveren kerst

ingevoerd op 18-12-2014

De afgelopen weken hebben de juffen en meester na schooltijd samen een kerstmusical ingestudeerd. In de klassen hebben alle kinderen de 3 liedjes uit de musical geleerd. Op de donderdag voor de kerstvakantie werd de musical in de Lelie opgevoerd voor de kinderen (wat een geweldig publiek!).

Het verhaal...

Freek (meester Wouter) en Diederik (juf Willy) zijn de schrik van elke stad. Ze leven een zwervend bestaan op straat en ontfutselen op sluwe wijze allerlei kostbaarheden van nietsvermoedende voorbijgangers, zoals een deftige dame (juf Naomi), de burgemeester (juf Angelique) en de commissaris (juf Margot). Dan gaat het mis. Freek bedriegt Diederik en gaat er met de buit vandoor. Diederik moet de koude kerstnacht noodgedwongen op een bankje doorbrengen.

Dan komen Peter (juf Sanny) en Lieske (juf Esther) langs. Ze krijgen medelijden met Diederik en nemen hem mee naar huis. De kinderen vragen moeder (juf Janet) en vader (juf Helen) of Diederik mag komen eten met kerst en misschien zelfs wel mag blijven slapen. Moeder stemt toe terwijl haar vriendinnen Beb Klep (juf Angelique) en Cornelia (juf Joka) het maar een dom idee vinden om zomaar een zwerver in huis te halen. Uiteindelijk vinden vader en moeder het beide goed.

Met kerst komen ook ome Joop (juf Karin) en tante Lydia (juf Naomi) eten. Diederik doet zich voor als een brave, vriendelijke zwerver. Maar hij heeft een geheim plan. Samen met Freek heeft hij het stiekem gemunt op de dure spulletjes van de familie. ’s Nachts smeren Diederik en Freek hem met een slaapzak vol kostbaarheden.

Freek rent snel weg wanneer ze gesnapt worden maar Diederik wordt gezien. Hij wordt opgepakt door een agent (juf Saskia)en de commissaris. Komt dat allemaal wel goed? Wordt het toch nog een mooie kerst voor Peter en Lieske? En ontdekt Diederik de echte waarde van kerst?

De kinderen weten hoe het afliep...

Meester John heeft de musical gefilmd en meester Fred heeft de foto’s gemaakt die op de website te zien zijn.

Klik hier om de foto’s te bekijken. (http://www.mijnalbum.nl/Album=3SA76RCY#V3RLYNNG)